Miks valida iPad sülearvuti asemel?

Igal erialal on tihti erisugused vajadused oma tööseadmele, millega õpinguid hõlbustada. Näiteks üliõpilane, kes läheb õppima videotöötlust, valib endale tihti MacBook Pro, et ta saaks juba kiiremate protsessoritega oma õpiprojektid valmis teha. Samuti rohkemate ühendusportide võimalus annab paindlikkust ühendada erinevaid väliseid kaameraid, mikrofone, kõvakettaid jne. Sellist jõudlust ja võimekust aga üldiselt ei ole vaja erialades, kus me kasutaksime arvutit peamiselt konspekteerimiseks.


Selle juures pakub iPad’i kergus ja kaasaskantavus just alternatiivi ja teistsugust perspektiivi, kuidas tänapäeval konspekteerimine ja õppetöö sellise seadmega oleks. Kaustiku suurust iPad’i saab hõlpsasti kaasa võtta kõikjale, võimaldades üliõpilastel õppida ja töötada mugavalt ka väljaspool kodu või ülikooli ruume. Sisseehitatud 10 tunnine aku, aitab terve koolipäeva märkmeid teha, suhelda õppejõudude ning teiste üliõpilastega.


Lisaks sellele pakub iPad puutetundlikku ekraani mis lubab meil töötada ka kõige rahvarohkemates loengutes, kus võibolla ei olegi enam ruumi laual, et mugavalt sülearvutit kasutada. Üle ekraani ulatuv virtuaalne klaviatuur lubab meil ka 2 käega trükkida ning lisaaksessuaarid nagu Magic Keyboard Folio, annavad meile võimaluse liita iPadile ka klaviatuuri kui ka puuteplaadi, et veelgi kiiremini ja võimekamalt seda kasutada.


Üldiselt võimaldab iPad üliõpilastel olla mobiilsem, loovam ja tõhusam oma õpingute läbiviimisel. Üle aastate on iPadile tulnud võimalused nagu klaviatuuri, hiire lisamise võimalus. Rohkete väliste seadmete ühendamine, sh. mälupulgad, kõvakettad, välised monitorid või projektoridmuutes selle ideaalseks valikuks sülearvuti asemel. Lisaks ka tarkvaralised võimalused, näiteks Stage Manager, mis lubab kuni 5 rakendust korraga ekraanil kuvada. Kui varasemalt on iPadi kohta öeldud: “Nagu arvuti,” siis täna saame juba öelda: “Nagu Arvuti.”


Kolm Mac/iPad Rakendust Üliõpilasele:


1. Notes - Nii Mac’is kui ka iPad’is sisseehitatud rakendus, mis lubab luua märkmeid ning neid ka mitmekülgselt luua. Üliõpilased saavad lisada märkmetele teksti, pilte, joonistusi, linke ja isegi manuseid. See võimaldab mitte ainult koguda ja salvestada teavet erinevate allikate kohta, vaid ka korraldada märkmeid nii, et need oleksid hõlpsasti loetavad ja arusaadavad. Üliõpilased saavad luua ka ühiseid märkmeid kas rühmatööde jaoks või jagada neid õppekaaslastega, mis hõlbustab teabe vahetamist ja koostööd õppetööde juures. Käekirja ja jooniste tugi: Üks erilisi Apple'i Notes eripärasid on just iPad’i peal - võimalus lisada ka käsitsi kirjutatud märkmeid ja joonistusi. Seda funktsiooni toetab Apple Pencil, mis võimaldab kasutajatel loomulikult ja täpselt kirjutada ning joonistada otse iPadi ekraanile. See on eriti kasulik üliõpilastele, kes eelistavad käekirjalisi märkmeid või vajavad visuaalseid esitusi näiteks skeemide, diagrammide või joonistuste tegemiseks oma õppematerjalides.


2. Keynote - On Maci presntatsioonide esitlustarkvara, mis võimaldab üliõpilastel luua dünaamilisi ja kaasahaaravaid esitlusi, mis sobivad hästi nii klassiruumis kui ka projektide kaitsmisel. Keynote'i liides on hästi kujundatud ja intuitiivne, mis muudab selle kasutamise lihtsaks ka algajatele. Üliõpilased saavad kiiresti luua ja kohandada oma esitlusi, ilma et peaksid kulutama palju aega õppimisele või keerulise tarkvara tundmaõppimisele.

3. Freeform - Freeform võimaldab kasutajatel loovalt väljendada oma mõtteid ja ideid vabas vormis. Selle rakendusega on meie päralt digitaalne valge tahvel, kus me saame ehitada märkmeid, visandeid, diagramme ja muud. Võimalus ehitada enda projektidele suure ülevaatliku puu, kus saame märkida, mida järgmisena oleks vaja teha. Lisame veebilinke kui ka dokumente, fotosid ja videosid, et saaksime ette planeerida, mida on vaja teha, et ülesanne tehtud saaks.


Related products